lunes, 30 de abril de 2012

EL TRIPARTIT DESCUIDA ELS "COLUMPIOS"

Els xiquets juguen en les diferents zones de joc de la població i nosaltres hem recollit les queixes de molta gent que assegura que els "columpios" estan molt estropeats perque fa mesos que el govern no els fa el manteniment adequat.
En els Sequers faltes la meitat dels tornillos, els jocs infantils estan inestables i en algunes zones els xiquets es pessiguen perque els columpios ballen quan haurien d'estar ferms.
En el Calvari els jocs estan descolorits, descuidats i molt abandonats.
En el passeig encara estan pitjor. Fa mesos que falta un dels jocs, i no ha sigut reposat. Els altres estan estropeats i falten peces. És una llàstima la poca atenció que el tripartit fa de les zones de joc. El més  car, que és fer-les ja està fet, i ara falta el més senzill que es mantindre'ls amb pocs diners. Si els jocs tenen un manteniment regular resulta barat tindre'ls a punt, però si s'obliden de ells cada dia es trenquen més i ja costa més reparar-los.
A vore si el Tripartit ens fa cas i els cuida un poc que els més menuts no voten però també mereixen que pensen en ells.

jueves, 26 de abril de 2012

FA FALTA UN CRITERI IGUAL PER A TOTS

Hem detectat unes accions que haurien de motivar una reunió entre Tripartit i oposició per a posar un criteri clar en l'ús de les instal·lacions municipals, o si ja està eixe criteri que s'aplique o es canvie.
Voreu, proximament la banda de cornetes i tambors farà una gala en la casa de la cultura per a recollir diners a fi de finençar-se. Les entrades per a vore les actuacions de cantants locals costaran 5 euros.
Estes persones han hagut de pagar 180 euros per utilitzar la casa de la cultura (36 entrades seran ja per a pagar la casa de la cultura).
No anem a criticar que es pague, però si a demanar que els criteris estiguen clars i s'apliquen en tots els àmbits.
Entenem, segons el nostre pareixer, que per utilitzar la casa de la cultura o el futbol s'ha de pagar si es per buscar un benefici. Entenem que caldria ser gratis si es per a obres socials o benèfiques. Però qui és el criteri que hi ha?
En benefici propi també són els partits de futbol on es cobra entrada, els concerts amb entrada, el festivern...Que ha pagat el festivern per utilitzar una parcel·la municipal?
No volem fer sang, simplement que es regule i s'aplique un criteri que beneficie sempre a les entitats de Tavernes, que amb els seus impostos són els que paguen la casa de la cultura. Considerem que l'ajuntament deuria aportar i col·laborar com a mínim amb les instal·lacions. Per això volem que govern i oposició facen per consens una norma que s'aplique per a tots i per igual.

miércoles, 25 de abril de 2012

UPyD QUEDA DISOLTA A TAVERNES

Ahir la notícia s'escampava i es que UPyD de Tavernes s'ha disolt. El seu portaveu, Enrique Estruch, comunicava que es donava de baixa del partit i junt a ell altres membres i simpatitzants, deixant disolta esta formació a Tavernes.
Els motius sembla que són per desaveniències entre la direcció comarcal i la local. Segons hem pogut saber, la direcció comarcal no volia que UPyD entrara en el tema de la canalització del riu i des de Tavernes no han vist be que els vulguen dirigir en temes tan locals i han decidit trencar palletes amb el partit per no tindre l'autonomia suficient per a dur el temes que afecten directament a Tavernes.
Inclos Estruch arribava a dir que les formes de la direcció del partit eren més propies del stalinisme que de la democràcia.
Així a Tavernes es desfà este partit i queden; PP, PSOE, Bloc, EU, Esquerra Republicana, Alternativa, Iniciativa, Gent de Tavernes.

martes, 24 de abril de 2012

FIRA DEL LLIBRE DE CARITAS

Caritas ha anunciat que el divendres, dia 27, farà una fira del llibre al mercat municipal. Es farà per la vesprada i s'exposaran els llibres que han sigut donats per la gent.
Els llibres es podran comprar a partir de 1 euro i els beneficis aniran destinats a Caritas Tavernes.
Ens han comentat que es faran animacions i taller pels més menuts.
Sense dubte és una bona forma d'ajudar a Caritas i celebrar el dia del llibre.

lunes, 23 de abril de 2012

ES PRESENTA EL PLEG PER A FER EL SERVICI DE SOCORRISME PERÒ DEL DIA D'INICI NO ES DIU RES. AIXÒ ÉS TRANSPARÈNCIA?

Ens hem enterat que l'ajuntament a tret el pleg de condicions per a oferir el servici de salvament de la platja. Com a novetat, enguany s'han ajuntat els servicis de salvament de la piscina municipal i el de la platja. Així la mateixa empresa que es quede una cosa es quedara l'altra perque aniran juntes en l'adjudicació.
Hem estat mirant el pleg de condicions i ens crida l'atenció que el servici tindrá un cost d'uns 105.000 i que serà per a un any.
Recordem que en l'última adjudicació el pleg de condicions marcava dos anys de servici. En la passada legislatura els grups en l'oposició, ara en el govern, exigiren al PP que traguera a concurs l'adjudicació del servici de salvament i eixe concurs el va guanyar una empresa diferent a la creu roja, que era qui fins eixe moment sempre havia donat este servici.
Ara trobem un problema en el concurs d'enguany. En el pleg de condicions per l'adjudicació no hem trobat en cap destacat la data d'inici i fi del servici de salvament.No és extrany que en un pleg de condicions no aparega el termini pel que s'oferix el servici?
Voreu, hi ha un problema, quan es va traure a concurs este servici, una de les entitats que va presentar oferta va impugnar el resultat del concurs, però la raó la donaren a l'empresa adjudicatària que havia guanyat el concurs. Eixe recurs, va motivar que el servici de salvament es començara a oferir, fa dos estius, amb un contracte menor fins que es va aclarir que el concurs havia estat correcte. Això va fer que fins a mitjans de juliol no entrara en marxa l'adjudicació per dos anys del socorrisme.
Ara hi ha un problema, l'empresa que fa el servici ha d'estar fins a mitjans de juliol i en cas que el concurs el guanyara altra entitat s'hauria de canviar el socorrisme en plena temporada.
Alguna empresa li interesa començar a treballar ja amb l'estiu iniciat? Que passaria si passara algo poc després de fer-se el canvi? Com afectaria als treballadors, perque o be tindrien la faena ja buscada o be la podrien perdre?
En estos dies s'haura de vore si es negocia perque el servici puga començar amb l'arribada de l'estiu o si el canvi es fa en plena campanya. Haurà d'explicar el govern perque no apareix la data en el pleg de condicions.
El motiu pel que el servici s'oferix per a un any i no per a dos, que potser molt més flexible per les empreses interesades en concursar, podria ser que si es fa per dos any cal donar-li publicitat en el marc europeu perque supera el quasi 200.000 euros que marca la llei per eixe tipus d'adjudicació. A més, la llei marca que en l'ambit europeu s'hauria de donar publicitat durant dos mesos i això faria que el tripartit es plantara a finals de maig i encara no tindria clar el salvament de la platja.
Que passara estos dies? En poc de temps ho sabrem.

domingo, 22 de abril de 2012

JA TOCA PAGAR LA CONTRIBUCIÓ DOMICILIADA

Ja ve la contribució! Efectivament, en els pròxims dies l'ajuntament començarà a girar el primer pagament de la contribució. Vos recordem que el tripartit havia fraccionat en tres pagaments la contribució i el primer ja ve.
Com totes les coses, hi ha un costat bo i altre mal. El bo és que la contribució es partix en tres sense interessos, la mala cosa és que en abril ja ens lleven els diners que de normal es pagava en ple estiu i que en fraccionar-lo ens costarà saber com han pujat en realitat la contribució.
Per cert, que el fraccionament es fa sols als domiciliats. 
El fet d'avançar el pagament, li permet al govern agafar diners abans. Enguany el tripartit ingresarà quasi 600.000 euros més que el que es va ingresar l'any passat per la pujada que ha experimentat la contribució.
Insistim 600.000 euros més que l'any passat i sols amb la contribució.

jueves, 19 de abril de 2012

JUGUEM A PIM-POM?

Al Ventilador, sense saber-ho, l'han apuntat a un extrany joc de pim-pom informatiu. Nosaltres posem una notícia i altres s'afanyen a contestar-la (almenys ho intenten).
Publiquem que es deixen corones i després que s'han llevat ja i altres es trenquen les banyes (és una forma de parlar) fent un patracol per a retrucar-nos.
Sembla ser que el Ventilador siga un pseudo regidor, perque publiquem una cosa i de seguida s'intenta tapar o arreglar.
A nosaltres no ens molesta jugar al pim-pom, si això val perque s'arreglen els desgavells que fan alguns no ens sap mal.
Per cert, en eixe joc de pim-pom estem prou empatats, el Ventilador ja té les mateixes visites que altres "companys" informatius i com seguisquen els desgavells del tripartit els passarem com un fórmula 1.
Agraim a tota la gent que ens seguix.
Ara ens contesten que s'han estalviat 2.000 euros al mes deixant les corones al poligon i cremant-les dies i dies després. Esteu segurs que heu estalviat diners? Es que no te cap cost que siga la brigada la que s'emporte les restes, les deixe al lloc, les creme...? La brigada treballa de bades (val que els han baixat el jornal però encara cobren per ser la seua lloable faena)? Els camions i demés no tenen costos?
Si per estalviar-me un duro les corones que oferisc als familiars queden tirades a la vista de tots, igual ens hauríem de plantejar si val la pena eixe estalvi.
Per cert, no s'ha retallat en tot, vos recordem que el tripartit ha posat despeses noves com càrrec de protocol, o incumpliment de retallades en el salari dels politics (en campanya prometeren un 20% i els regidors del tripartit amb dedicació sols s'han baixat un 5%). En les corones es retalla i en els càrrecs del tripartit no?

miércoles, 18 de abril de 2012

JA NO HI HA CORONES ESCAMPADES PER TERRA

Sabeu que el tripartit ja ha netejat la zona del poligon el golfo on havien deixat moltes corones i restes del cementeri? Quan es va publicar este fet, el govern de Juan va donar mil i una excuses (que si sempre s'ha fet, que si és més barat...) tot menys reconéixer la falta de respecte que significava deixar tirades als ulls de tot les ofrenes que la gent fa als seus difunts.
Si ara passes per eixa terra han fet desaparéixer totes les corones, inclos les rames que allí s'acumulaven. Pareix que siga una terra com una altra. Si tan normal era perque han llevat rapidament les evidències? Tenien por que els feren un reportatge per a  la tele?
La gent ha criticat i molt que es deixaren les corones tirades. El rei ha demanat perdó, però el tripartit res de res, no demana perdó ni enganyant-se. Enlloc de disculpar-se s'afanya per llevar en dies un fet que ha estat setmanes als ulls de tots.
Una vegada més es veuen polítiques al tun-tun, que s'actua no quan cal sino quan altres els destapen. I ara que es farà amb les corones? ho han explicat? Ha passat com el pla d'ajust, no dic res, no em disculpe, no rectifique i tire endavant, encara que no estiga be.
Tard, molt tard s'ha actuat retirant les corones i es un tema tan seriós com per a demanar disculpes públicament.
Fins ara mai, cap govern, havia deixat les restes d'ofrenes mortuorie escampades en una parcela de poligon.

martes, 17 de abril de 2012

UN POLIGON MIG A FOSQUES, UN ESTALVI O UNA TEMERITAT?

En campanya electoral era habitual sentir als que hui en dia ens governen dir que implsarien els polígons industrials i que farien els esforços necessaris per a promocionar la indústria, però ara, sense dir res a ningú ni avisar a les empreses, el govern de Juan ha apagat bona part de les faroles del poligon del Pla.
Sense un criteri que es puga vore a simple vista, hem comprovat com s’han apagat unes faroles si i altres no. Ho haviem sentit escoltar a un empresari de la zona i així ha sigut.
D’esta manera es vol ajudar a la indústria? Apagant faroles? Deixant mig a fosques els accesos a les instal·lacions dels industrials? Deixant els camions que allí aparquen a mercet dels lladres que els puguen furtar combustible amb més facilitat?.
No volem ser mals, però les faroles s’han apagat al “tun-tun”, unes indústries queden a bosques i altres amb tota la llumenaria. Vaja, no es seguix cap criteri!
Deixar un poligon enfosquit es molt temerari, un estalvi mínim i unes conseqüències que poden ser molt greus. No és moment de posar-ho fàcil als delinqüents i difícil als empresaris, cal fer just el contrari.

sábado, 14 de abril de 2012

APARENTAR I MÉS APARENTAR

Estem al·lucinant! Fins a quin punt arriben les ganes de figurar del tripartit? Ahir hi havia a Tavernes una conferència sobre els 600 anys de devoció a la Mare de Deu dels Desemparats i quina va ser la sorpresa que l'alcalde es va atrevir a estar en la taula dels conferenciants! Que pintava ahí? La única resposta que pensem és que tot ve perque l'ajuntament cedia la casa de la cultura perque es fera la xarrada, però que sap l'alcalde de devoció?
No és normal que quan es fa una xarrada l'alcalde estiga al mig sino te res a vore en el tema que es tracta. La xarrada l'organitza una confraria del poble, i per educació es convida a l'alcalde, però per modèstia es sol renunciar a estar dalt l'escenari, compartint taula amb el conferenciant, que és realment l'expert i qui sap del tema.
Pensem que son ganes de figurar, que la gent conega la cara de l'alcalde. En cap conferència pinta res un carrec polític, és una xarrada que es fa i on l'ajuntament ni té res a vore, sols cedix instal·lacions.
Esperem que a l'alcalde l'haja il·luminat la conferència i reaccione, perque es parlava de la Mare de Deu dels Desemparats i li recordem que a Caritas hi ha molt de desemparats i el seu govern li vol llevar bona part de l'ajuda a esta associació i als desemparats que aten.
Menys figurar i més ajude socials.
Ara si li sembla a l'alcalde que també actue o isca en la próxima gala benèfica que va a fer-se en la lluita contra el càncer.

viernes, 13 de abril de 2012

A MI COM M'AFECTA EL TRIPARTIT?

Anem a llançar una pregunta i posarem un exemple pràctic: I a mi com m’afecta el govern de Juan?
Com a exemple anem a posar una família mitjana de Tavernes, és a dir una parella que tinga dos fills d’edat també mitjana.
Fruit del pla d’ajust innecessari votat pel tripartit amb l’oposició del PP (que l’acusava de tindre errors en els càlculs), li pujaran taxes i li llevaran bonificacions. Si treballen en un establiment del mercat o que ocupa la via pública li faran pagar més taxes, si el cotxe se’ls emporta la grua hauran de pagar més, si porten el menut a la Víctor Calatayud també pagaran més. .. Però seguiran pagant el fem i els llevaran servicis, perque el tripartit retallarà 300.000 euros a l’any en el servici del fem (300.000 euros són molts jornals de gent que agrana o molts servicis que no es fara).
Si el major juga a futbol, bàsquet, rugbi…o va a la música, possiblement li costarà més car perque van a baixar-los un 20% la subvenció de l’ajuntament.
Si hereden, hauran de pagar un 5% més de plusvalia que fins ara, i si els pares de la parella tenen una terreta en la Partida hauran de vore com s’ha llevat la col·laboració amb el Sindicat de Regs. No està prou fotuda la taronja com per a fer-ho més difícil.
Si ajuden a Càritas, ara hauran d’ajudar-los més perque l’ajuntament els llevarà bona part de l’ajuda que es donava per ajudar els més desfavorits.
En resum, una parella normal de Tavernes pagaran més i tindran menys, i tot açò sense anar tan lluny, ací al poble, amb el govern de Juan i els seus ajustos innecessaris, i tot per no fer cas al PP i rectificar.

jueves, 12 de abril de 2012

EL TRIPARTIT RETIRA L'AJUDA AL SINDICAT DE REGS I PERJUDICA ALS LLAURADORS

Vaja el món quina gavinetada i per l’esquena li ha pegat el Tripartit als llauradors de gran part del terme de Tavernes.
El govern de Juan li ha llevat la subvenció al Sindicat de Regs i això de segur que tindrà unes repercusions molt negatives per a l’agricultura.
Fins ara i des de fa més de 20 anys, l’ajuntament i el Sindicat tenien un conveni pel qual se li donaven 16.000 euros al sindicat cada any i este organisme s’encarregava de la reparació dels camins de la partida i del drenatge de tot esta zona i de poligon de l’estació de trens.
Ara, com a una de les mesures del pla de retallades de l’ajuntament, se li ha llevat totalment l’ajuda al Sindicat de Regs.
Front açò, la junta del sindicat ha decidit no bombejar aigua a la sequia Mare, ni obrir les comportes del Canal i d’esta sequia. Ho han dit a la premsa i pensem que este és un fet normal i comprensible, perque si no els paguen no tenen perque gastar-se diners en cap servici.
Les comportes i motors van amb llum que algú ha de pagar, els jornals de la gent no són gratis, tot té uns gastos que algú ha de pagar.
Ací hi ha un greu problema. El tripartit no ha medit les repercussions de les seues accions i com perjudiquen a l’agricultura les seues retallades. Amb esta mesura poden haver problemes per a regar els horts de la partida i sino es renova al sequia Mare en uns dies tindrem problemes amb els olors.
Suposem que el tripartit ha fet esta retallada pel se desconeixement de l’agricultura i més concretament de la importància que té el Sindicat de Regs i le seues funcions.
Sense avisar, sense parlar, sense donar cap explicació el tripartit ha eliminat el conveni amb el Sindicat de Regs i damunt no ha sigut ni per a pagar-li la subvenció de l’any passat que encara li la deu.
Així ajuden a l’agricultura els del tripartit? S’omplin la boca atacant les retallades fora del poble, però ací fam molt més pitjor.
Li donem tota la raó al Sindicat, és lògic que si l’ajuntament els retira la subvenció ells no donen el mateix servici que prestaven.
Com és possible que un govern lleve sense consultar abans una subvenció tan fonamental per a l’agricultura? Si vinguera una ploguda forta les comportes estarien tancades i tot s’inundaria, sino plou no hi haurà traspas d’aigües i no es podrà regar. Això no ho sabien?
Per cert, sabem que el Sindicat no és la única entitat que està preparant una resposta a les retallades indicriminades que ha fet el tripartit.
I pensar que si és fa cas al PP i es recalcula l’increment de l’ibi no fara`falta fer cap retallada, sino que inclòs es podran ampliar les subvencions? El tripartit va a fer patir als llauradors i tot per no rectificar un error seu en el pla d’ajust.

miércoles, 11 de abril de 2012

EL TRIPARTIT HA POSAT EL PUNT DE MIRA EN LA PARAETES QUE TOTA LA VIDA S'HAN POSAT EN L'AVINGUDA

Hem estat rondant per l’ajuntament i ens hem enterat que el Tripartit porta idea de no deixar que es posen paraetes en l’avinguda de la Marina este pròxim estiu.
El motiu oficial no el sabem, però si que hem sabut que l’estiu passat el govern ja va tindre moguda amb els venedors que de sempre s’han posat en l’avinguda.
Si que ens han dit que no han sigue massa ben rebuts pel govern i que ben poc els ha deixat exposar els seus arguments per a defensar la seua venta i la seua manera de guanyar-se la vida.
No sabem quin mal fan els venedors que pagaven l’ocupació de la via pública i venien productes que per a res feien competència a les tendes. Tots tenen dret a treballar i no trobem cap problema en que una persona venga fruits secs, complements o treballs artesanals en el passeig de la mar.
Estes persones no feien competència a ningú i oferien un alicient a la platja. Feien ambient i donaven varietat al passeig.
Encara entenem menys com es possible que no els deixen vendre en estiu i ara en pasqua l’ajuntament fa una fira que és molt similar a les que es monten de sempre a l’estiu.
Hi haurà gent que este estiu haurà de buscar-se la vida i no podrà seguir guanyant-se la vida com ho fa des de fa anys, molts anys.
Ens sona més a un capritx del govern que a un fet amb raó de pes. Recordem, la gent pagava l’ocupació de la via pública.

martes, 10 de abril de 2012

PASQUA I LA AVENIDA PER ACABAR I L'OFICINA DE TURISME EN OBRES

Un dia de Pasqua Pepito plorava perque… A Tavernes Pepito plorava perque ha vingut la pasqua i encara no han acabat les obres del passeig de la avinguda de la Marina.
Estes pasqües milers de veïns passejaren pel passeig però pogueren vore com encara queda camí per acabar les obres del passeig que el tripartit prometia que estarien acabades en febrer o març.
Estem en abril, en hem menjat la mona i el passeig encara està per acabar. Esperem que abans de l’estiu espiguen les obres rematades, això sí, per vergonya que no es facen cap d’eixes superfotos a les que el govern ens ha acostumat. Sino som bons per acabar les obres en el temps promet tampoc hem de ser bons per fer-nos les fotos.
Però es que estes pasqües hem vist altre gest d’inoperància tripartidista. L’oficina de turisme està en obres! Com ho llegiu, tot l’hivern a mig gas i van i fan ara les obres, en plena setmana de pasqua!
Enviavem a un amic turista a per un plànol i ens va dir que estava tancada i plena de trastos per terra! No han sigut ni per a posar un poster de Tavernes!
Hem de dir que han traslladat l’oficina al costat de la policia local de la platja, però no ho han dit en cap lloc, perque serà? Perque saben que es per a criticar-los. Tot l’any l’oficina ahí i van i la posen en obres ara! Com dicen en el poble “pa cag---- i no torcar-se!”
Si ja ho tenen mal els de la mar, sols faltava que obraren ara, en pasqua l’oficina de turisme.

viernes, 6 de abril de 2012

EL TRIPARTIT NO VOL RECONÉIXER QUE S'HA EQUIVOCAT EN EL PLA D'AJUST I QUE INGRESSARÀ MÉS DEL QUE HA DIT.

No hi ha mans, el Tripartit no vol acceptar el seu error en el càlcul del pla d’ajust i ha posat en marxa la seua maquinària per tal de tirar balons fora i no aceptar la revisió que els proposava el PP que asseguraba que estaven mal trets els ingressos que marcava el Tripartit.
Ara el govern de Juan diu que el números presentats pel PP no han seguit els 18 parámetres del pla d’ajust, que no han contemplat magnituts…tot milongues per enganyar al personal.
El PP va posar damunt la taula un error garrafal del Tripartit i eixe error encara no ha sigut aclarit.
Vos posarem un exemple: el pla d’ajust té una durada de 10 anys, és dir, que les retallades es fan pensant en accions a 10 anys vista, i té com a objectiu cobrir 2’7 milions d’euros del plan Montoro i cuadrar els 4 milions de remanent negatiu. En total 6’7 milions.
Si un veí paga de contribució en 2012 uns 300 euros, en 2013 en pagarà 330 euros, perque cada any se li puja (per exemple) un 10%.
Els número que presenta el tripartit marquen que cada any s’ingressaran d’eixe veí un valor constant de 330 euros.
PERÒ AIXÒ ÉS FALS!
En 2013, als 330 euros que paga el veí li sumarem un 10% i per tant haurà de pagar en 2014 un total de 363 euros (330 euros + 33 euros de sumar-li el 10%).
En 2014 el veí no pagarà els 330 euros que té marcats el tripartit, en realitat pagarà 363 euros + l’increment acumulat del 10%, és dir, pagarà 399,3 euros.
Com es pot vore, en un sols veí que pague 300 euros de contribució en 2012, en sols tres anys haurà de pagar 330+363+399,5= 1092,5 euros, mentre que segons els números del tripartit haurà de pagar 330+330+330= 990 euros.
La diferència en un sols veí que pague 300 euros de contribució són 102,5 euros en tres anys!
El govern a tirat balons fora però no ha explicat que farà en els diners que recaptarà de més i que no estan reflexats en el pla d’ajust.
A més, si sumem els 600.000 euros a l’any que li ha llevat als funcionaris, els 300.000 euros que lleverà al servici del fem, els 32.000 euros que li lleva al Sindicat de Regs, a la Universitat i l’esglési, més les retallades del 20% a les associacions es pot vore que sols en un any s’amortitza 1 milió d’euros.
Una vegada més es veu que el pla d’ajust és desproporcionat, que atacarà a tots els veïns i tot per no voler vore que han calculat mal els ingressos que es faran per la contribució. SINO HO VOLEN VORE FARAN PAGAR AL VEÏNAT DURANT ANYS UN PREU EXCESSIU I TOT PER RECAPTAR MÉS DINERS DEL QUE ESTÀ PREVIST.

EL TRIPARTIT DEIXA CORONES DELS DIFUNTS EN EL POLIGON EL GOLFO

NOTA I FOTOS ENVIADES PEL PP:
El Partit Popular de Tavernes vol denunciar la irresponsabilitat que ha mostrat el Tripartit encapçalament pel senyor Juan al deixar abandonats les restes del Cementeri Municipal en una parcel·la del terme municipal.
Lamentablement, vam poder veure com el govern va consentir que es deixaren diverses corones mortuòries, restes florals de soterrars, inclús fustes de taüts i també els noms de famílies de difunts en la zona del Polígon el Golfo.
Des del Partit Popular considera que és una actuació lamentable, irrespectuosa, insensible i punible.
El regidor del PP, Mario Enguix, ha dit “deixar escampats per ací els records que hem oferit als nostres sers volguts és una poca vergonya i una falta de respecte. Dispersar restes en un polígon és una mala forma de cuidar l'entorn i molt menys les parcel·les municipals. L'ajuntament hauria de donar exemple. Es vol propiciar que la gent tinga netes les seues parcel·les i el govern fa tot al contrari del que exigix als ciutadans. És una clara mostra d'irresponsabilitat i immaduresa política”.

Per al grup popular, l'exemple que ha donat el govern del senyor Juan demostra el seu escàs interés per cuidar els camps i les zona industrials “Eixa és la viabilitat que volen donar als nostres camps i polígons?Què volen convertir-los en cementeris?” pregunta el regidor Mario Enguix.
Fins a la data, el consistori denunciava als que feien abocaments il·legals. Ara ens preguntem si és legal que siga el propi ajuntament el que abandone restes del cementeri “és una falta de sensibilitat i una actitud sancionable de l'executiu del senyor Juan el consentir que s'embruten els camps, les parcel·les i més encara no tinga en consideració als nostres difunts i desprecie les ofrenes que al seu dia els vam fer i els propis taüts. Estes restes mereixen ser tractats adequadament i no deixar-los abandonats en una parcel·la municipal a la vista de tots i embrutant el medi ambient” manté Enguix.

jueves, 5 de abril de 2012

INTERVENCIÓ DE MANOLO VIDAL ON POSAVA DE MANIFEST L'ERROR DEL TRIPARTIT EN EL PLA D'AJUST

Tot seguit reproduim la intervenció de Manolo Vidal en el plenari de dilluns. Com es pot vore, la intervenció és un prec i es va fer en el torn de precs i preguntes, cosa que demostra que era adequada i per tant l'actitud de l'alcalde de demanar a Vidal que es cenyira al torn de precs i preguntes era simplement un intent de voler silenciar al regidor del PP:
ESTA ÉS LA INTERVENCIÓ (s'ha enviat als mitjans i webs locals):
1
Senyor alcalde, vaig a fer-li un prec: el·limine totes les barbaritats que vostés van
aprovar el passat divendres.
Van a dur a terme l’error més gran fet per un govern en la història de la democràcia de
Tavernes, amb conseqüències nefastes per als veïns.
Senyores i senyors, el passat divendres es va fer un plenari per aprovar un pla d’ajust
amb la finalitat d’aconseguir un pressupost sanejat.
Front a eixa situació, el tripartit va aportar un pla de retallades preparat a esquenes del
Partit Popular, que recordem que és el partit més votat per la gent del poble. Ens van
donar l’informe del pla minuts abans del ple, limitant sense dubte la tasca de l’oposició.
En el mateix ple vam demanar en dos ocasions que es fera un recés per a arribar a un
consens i no es va tindre en compte. Aquest acte de sobèrbia ha fet que vostés hagen
aprovat un pla d’ajust amb dades
incorrectes.
En la seua intervenció, el regidor d’hisenda va enumerar les retallades que es feien i
que nomenaré ràpidament:
- la reducció d’un 20% de les ajudes a totes les entitats i clubs com les falles, els
clubs esportius, la música, les associacions tant de caràcter social, cultural com
festiu; i a més, fer-los pagar per l’ús de locals i instal·lacions cedides. I sinó,
per què ho posa en el pla d’ajust?????;
- es lleven les ajudes a entitats tan necessàries com el sindicat de regs, que
s’encarrega del manteniment de camins que tots utilitzem i de desaiguar quan
hi ha inundacions;
- en quant a la subvenció als edificis històrics, es tot el contrari hi ha que cuidarlos;
- o els retalls en educació. Tant que vostés ho critiquen, ara pugen 21 € més per
portar els xiquets a l’escoleta Víctor Calatayud, no pensen obrir l’escoleta de la
platja que ja està acabada i que té una subvenció concedida per a equipar-la, o
que no pensen renovar el conveni amb la Universitat de València;
- S’incrementen impostos i es pugen les taxes com la del mercat en compte de
fomentar el comerç local, la de l’ús de les instal·lacions municipals, la de
l’ocupació de la via pública...; i damunt se’n creen d’altres noves.
- I es redueixen al personal de l’ajuntament, fins a més de 650.000 euros a l’any.
2
Són mesures que ofeguen el nostre poble i que busquen recaptar per damunt de les
necessitats reals per a tindre diners a cabassaes.
El grup popular ja va advertir que considerava les mesures exagerades i amb moltes
ànsies de recaptar, pujar impostos de manera desorbitada sense tindre ni idea de què
estan parlant. Açò és intentar burlar-se del poble de Tavernes i, com sempre, voler
tirar la culpa de tot al govern anterior.
Divendres ja vam apuntar que sols amb l’increment de l’IBI que es farà en els pròxims
anys i la reducció de la taxa del fem seria suficient per a cobrir el pla d’ajust.
Ara vaig a intentar explicar en què consisteix el gran desastre de pla que vostés han
aprovat. Recordem: sense comptar amb ningú i sense donar-nos la informació fins uns
minuts abans.
La bona veritat és que el tripartit ha amagat amb este pla una recaptació encoberta de
més de
29 milions d’euros,
que són més de 4.800 milions de les antigues pessetes
,
una autèntica BARBARITAT per a Tavernes, feta per a que ningú s’entere, i a costa de
tots els ciutadans.
Ara demostrarem com governa el tripartit, que no sap ni on està ni la repercusió de les
coses que fa.
Jo ho explicaré per a que ho entenguen tots, els que saben de números i els que no.
Suposem que una persona paga de contribució en 2011: 10 euros
I durant els pròxims 5 anys ha d’augmentar un euro cada any.
L’any 2012 pagarà 11 euros;
L’any 2013, pagarà 12 euros;
L’any 2014, pagarà 13 euros;
L’any 2015, pagarà 14 euros;
I l’any 2016, pagarà 15 euros.
3
Al final pagarà 15 euros. No com vostés dien que pagaria 11 euros en 2015 i altra volta
10 en 2016, segons la documentació del pla.
De què estem parlant traduït al seu pla d’ajust??
Senyor Borràs, senyor Juan: vostés s’han enganyat, i menys mal que saben de
números.
On vostés diuen que recaptaran 3 milions,
realment ingressaran més de 29 milions d’euros.
El seu error és només de
26 milions d’euros,
que són més de 4.500 milions de les antigues pessetes
.
A més a més tots estem treballant per a que es revise la valoració cadastral. Esperant
una major sensibilitat del govern central que ara és del Partit Popular front a l’anterior
govern socialista;
el partit popular de Tavernes ha demanat al senyor Montoro, actual ministre d’hisenda,
que es revise la situació sangrant de la contribució i els valors cadastrals a Tavernes.
I mire el que li dic:
si aconseguim que el que queda de revisió cadastral passe a la mitat, això significa que
vostés s’han enganyat només amb
16 milions d’euros
Si conseguim un 50%: de 26 a 16 milions d’euros.
Jo vaig a entregar-li el que podria haver sigut el pla d’ajust de Tavernes, fet des del
divendres
El primer en el seu error de 29 milions d’euros,
El segon, amb un hipotètic error de 16 milions d’euros;
I un tercer pla on NO TOQUEN RES DEL QUE HAVIA. Deixeu tot conforme estava, no
toque res. Deixant-ho tot conforme està vosté recaudarà
.fin a hui. Li done 3 plans d’ajustos:6 milions d’euros més.
4
No caldrà tocar sous de treballadors, ni les subvencions, ni pujar l’escoleta infantil, ni
cobrar per les instal·lacions, ni pujar taxes. RES DE RES.
Senyor Juan, vosté ha posat damunt la taula la possibilitat d’acomiadar a gent, ha
reduït ajudes, ha llevat subvencions, ha creat noves taxes… sense cap necessitat. CAP
NECESSITAT.
El PP, a qui el tripartit ha acusat de mal gestor fins a cansar-se, acaba de demostrar
que tots els càlculs del Tripartit estan equivocats. Un error mo-nu-men-tal, com cap
altre, que buscava traure rasquit de les associacions i dels veïns.
Sabem que el tripartit ha convocat a les associacions demà per a explicar les retallades
i fer el que millor sap fer: posar com a únic culpable el PP. El mateix de sempre:
vendre fum i no fer res. Ara nosaltres exigim que els expliquen les retallades que
havien previst i que expliquen també, ben clarament, que gràcies a la intervenció del
grup popular no només no seràn necessàries les retallades sinó que fins i tot les
subvencions i ajudes podran augmentar-se.
Senyor alcalde, el senyor Víctor Borràs m’acusava públicament de no saber fer
números, ara jo li demane públicament que dimitisca com a regidor d’hisenda, per no
saber ni on està. No podem permetre que ni vosté ni el senyor Juan s’enteren que van
a recaptar 26 milions d’euros mentre s’ofega als ciutadans. No podem permetre tindre
un regidor i un alcalde que s’equivoquen en conceptes bàsics. No caben excuses,
senyor Juan.
Este embolic on ens ha clavat el tripartit és motiu suficient perquè el poble de
Tavernes conega de veritat qui són els qui estan governant. El Partit Popular ha
demostrat saber on està i de què parla.
El Tripartit no ha sabut gestionar i han quedat en evidència. El PP hui demana que este
pla es faça de nou, baixant TOTS els impostos a partir de l’any que ve. Fins i tot el
preu de l’escoleta infantil. I que no pensen ni somien en crear nous impostos.
5
Nosaltres, seguirem treballant, en lloc de fer palmes. Seguirem treballant per a evitar
enganys
treballat fins ara per Tavernes, tant en el govern com en l’oposició. Treballant per
sumar esforços i no per dividir, per fer les coses ben fetes, per remar tots a una i per a
què el poble cresca.
Moltes gràcies.
que perjudiquen a tots per la ineficàcia d’uns pocs. Treballarem com hem

LA GRAN GESTIÓ ESPORTIVA

Quasi 10 mesos de gestió esportiva pel nou govern han servit per inaugurar uns camps de gespa artificial que va fer el PP i posar una tela en el trinquet. D'eixos actes hem vist un milió de fotos on el govern figurava com a salvador de l'esport.
Però les aparences no són eternes i la gent ja va adonant-se del que passa. El tripartit ha aprovat reduir un 20% les subvencions a tots els clubs esportius donant com a excusa un pla d'ajust que el PP denuncia com a erroni i on el govern vol recaptar 26 milions d'euros a costa de pujar taxes i reduir bonificacíons.
Ara tenim altra gran gestió esportiva del Tripartit. Diversos joves han mostrat el seu malestar perque els van tirar, enviant a la policia, del camp de gespa del Vergeret.
Els joves han trobat moltes excuses per no deixar-los jugar en estos nous camps. Algú inclòs comenta que són els mateixos regidors els que avisen a la policia per fer-los fora de les pistes, com si foren delinqüents. hem de dir que demanaven pistes i no els les deixaven.
Com ha canviat la cosa. Fa un any s'obrien les pistes blaves en diumenge i tot perque la gent jugara, i ara es posen pegues als nostres joves perque puguen jugar.
Si els han de fer pagar que ho facen, però almenys que els deixen jugar! Quin mal fan?
Encara estem esperant que el Bloc faça la ciutat esportiva. Recordeu que en el seu programa prometia fer esta ciutat esportiva i per ara sols ha fet que posar pegues.
No patiu, que ara que hem tret açò al Ventilador ho arreglaran perque saben que són molts els joves que ens seguixen.

miércoles, 4 de abril de 2012

TAVERNES VORÀ COM ES FA UNA REVISIÓ CATASTRAL A LA BAIXA

Ahir es publicava una notícia de gran importància. A Tavernes se li farà la revisió catastral i s'espera que siga a la baixa, segons las Provincias, en un 20% aproximat (per a nosaltres encara és massa prompte i aventurat dir eixa xifra quan encara no s'ha fet cap càlcul).
La qüestió és que durant el 2012 es revisaran els valors catastrals de les cases i pisos de Tavernes. l'última revisió es va fer l'any 2006 i els valorsestaven molt alts, mentre que ara amb la crisis el valor de mercat del pisos ha baixat, inclòs per baix del valor catastral.
La Gerència de Catastre confirmava dilluns esta notícia. Recordem que des de la passada legislatura i per unanimitat de tots els grups estava demanant-se que es fera eixa revisió catastral. En esta legislatura seguia la mateixa petició i el plenari acordava enviar esta petició cada tres mesos perque revisaren els preus de Tavernes. Inclòs el mateix Manolo Vidal, en el seu dia, va parlar amb Montoro per comentar-li esta petició de Tavernes.
L'alcalde Jordi Juan celebrava esta notícia, Victor Borras afirmava que suposarà no haver de pujar tant l'Ibi i Vidal ho celebrava per ser el fruit de l'esforç d'anys de peticions i per la sensibilitat que el govern central havia tingut amb Tavernes.
S'espera que en 2013 ja estiga feta la nova revisió.
Esperem que per a fer esta revisió catastral no s'utilitze el mateix ordinador que trau el pla d'ajust de Tavernes, perque sino la revisió potser una cosa extranya (estem sent irònics amb l'error del Tripartit en el pla d'ajust).

martes, 3 de abril de 2012

EL PP DESENMASCARA EL MAJOR ERROR POLÍTIC EN LAS HISTÒRIA DE LA DEMOCRÀCIA DE TAVERNES I DEMANA LA DIMISSIÓ DE BORRAS

El PP va desenmascarar ahir el major error polític en la història de la democràcia de Tavernes. El PP va desenmascarar ahir en el plenari el major error que ha tingut el Tripartit.
El govern de Juan aprovava un pla d'ajust divendres amb unes mesures que implicaven pujar les taxes, retallar servicis, crear noves taxes per a recaptar, llevar bonificacions, llevar ajudes o reduir un 20% les subvencions als clubs esportius i associacions del poble (falles, música...).
Divendres el PP ja afirmava que eren mesures desmesurades per a cobrir en 10 anys el préstec de 2'7 milions d'euros que el govern central farà a l'ajuntament perque es paguen factures. El govern de Juan no li va fer massa cas, i ni tan sols va admetre fer una pausa per analitzar els número del pla d'ajust tots els grups polítics junts.
Eixa falta de sensibilitat del tripartit va tindre les seues conseqüències. Durant el cap de setmana el PP va preparar tres plans d'ajustos que implicaven amortitzar els 2'7 milions d'euros sense haver de pujar cap taxa, ni llevar cap servici.
El PP li havia trobat al Tripartit l'error més gran fet en la història de la democràcia de Tavernes. El pla d'ajust que presentava el govern pel regidor d'hisenda, Victor Borras, tenia uns error de càlculs de 26 milions d'euros (4.500 milions de pessetes). UN ERROR DE 26 MILIONS D'EUROS RECAPTATS DELS VEÏNS SENSE FER CAP FALTA.
Per això el PP va demanar la dimissió de Victor Borras. I on està l'error? Molt senzill, un error de base imperdonable per un assessor com és el senyor Borras o un matemàtic com és el senyor Juan. Es preveu que la contribució s'incremente fins el 2016 per la revisió catastral. L'informe de retallades del Tripartit fallava sumant sols l'increment d'un any a els deu anys que dura el pla d'ajust i oblidava que l'increment cada any va acumulant-se. Un exemple:
Si una persona paga 100 euros de contribució en 2011, en 2012 li pugen 10 euros i en pagarà 110.
ara bé, si el 2013 li puguen 10 euros més, en pagará 110+10= 120 euros, mentre que en el pla presentat pel tripartit la suma està mal i encara apareix que en paga 110.
en 2014 hem de pagar 10 euros més de contribució, és dir pagarem els 120 euros de 2013 més els 10 de 2014, en total 130 euros haurem de pagar, mentre el pla del tripartit seguia sumant sols els 110 euros del primer any. Eixe error suposava un error de 26 MILIONS que havien d'eixir de les butxaques dels veïns.
El PP presentava 3 plans, un amb l'increment de la contribució previst i altres dos amb sols un increment del 50% i altre sense cap increment i la sorpresa era que que en el pla que es pujava el 50% de la contribució ja hi havia un error del govern de 16 MILIONS D'EUROS. I en el pla on no es pujava res ja hi havien quasi 6 MILIONS d'error.
És dir, el Tripartit ha presentat un pla d'ajust que no feia falta! Ha aprovat reduir salaris, subvencions i ajudes, iaxí com pujar impostos quan no feia falta!
Ahi va començar l'espectacle. El PP demanva que hui dimarts es revisren els numeros. El regidor Borras no ho acceptava, l'alcalde va dir que anava a tornar a llegir el seu discurs de divendres sobre l'aprovació del pla d'ajust i com a gest de protesta, Manolo Vidal s'alçava i li portava a la premsa els documents de la seua intervenció.
Entre el públic, un afí del Bloc cridava “maleducat” a Vidal, mentre este tornava al seu lloc després que l'alcalde li cridara l'atenció.
Ara el tripartit té el prec del PP de revisar els números. Ho faran o no? Sino es fa van a pujar-se taxes inútilment.
Per cert, en el plenari es va anunciar que anava a fer-se la revisió catastral de Tavernes a la baixa per part del govern de la nació. Així i tot, els plans presentats pel PP ja tenien eixa circunstància reflexada.
Ací està el primer pla d'ajust que presenta el PP segons les dades que tenia el tripartit:




 Ací el segon pla del PP suposant que la contribució sols puja un 50%:
I ací el tercer pla del PP suposant que la contribució no puja, aixi i tot l'error del tripartit seria de 5,7 milions d'euros:



domingo, 1 de abril de 2012

EL TRIPARTIT PROPOSA RETALLADES PERÒ NO TOCA EL SEU SALARI

En tot el cap de setmana no es parla d'altra cosa que no siguen les retallades del Tripartit. El govern ha aprovat retallar les ajudes als clubs i associacions, rebaixar la remuneració dels funcionaris, pujar la plusvalia per l'herència, pujar taxes, reduir el servici de FCC, llevar bonificacions... El motiu atendre les condicions del prestec de 2'7 milions que rebrà l'ajuntament de l'estat acollint-se al pla presentat pel govern nacional del PP.
Les associacions s'han quedat amb la boca oberta, els veïns assustats per vore com hauran de pagar més en temps de crisis, la platja decebuda perque no es fa la guarderia.
Cal tindre presents algunes coses, com ara que dels 2'7 milions d'euros que s'han depagar, la majoria són d'esta legislatura, ho podeu comprovar amb les dates de les factures en la relació d'empreses que entren en este pagament.
El més preocupant és que el tripartit ha criticat retallades a Valencia i Espanya però les fa a Tavernes i tot sense llevar-se ni un euro de la seua nòmina. Els nostres trigovernants locals han fet retallades però no han baixat ni un euro la seua nòmina.