miércoles, 29 de febrero de 2012

ESTE DIVENDRES EL MERCAT NO SERVIRÀ TAPES

No és la primera vegada que al Ventilador publiquem una notícia i minuts després, a colp de pito, el govern actua o dona la versió oficial d'un tema que havia estat callat pel Tripartit.
És el cas del Mercat Municipal i de com estava el tema de les tapes. Hui hem pogut llegir en la premsa que este divendres de vesprada no es podran servir tapes al Mercat. El motiu que diuen els diaris es perque hi ha una acta de sanitat que marca unes mancances en el Mercat i que impedixen poder servir tapes.
Eixa és la versió oficial, però nosaltres, preguntant per ací i per allà hem pogut saber més detalls de la història que és esta:
Fa unes setmanes es generava una polèmica entre el mercat i els propietaris del bars. Als dels bars no els semblava be que es serviren tapes perque els llevava clientela i afirmaven que al mercat no es podien servir menjars i begudes.
Durant setmanes la polèmica ha estat al carrer sense que el govern actuara. Tan és així que al final es va fer uns inspecció al mercat de sanitat i va prohibir vendre tapes fins que no es compliren uns requisits.
El mateix divendres, 24 de febrer, una regidora del Tripartit va ordenar a un funcionari que anara al mercat i que eixe divendres ja no es pogueren servir tapes. Al final l'ordre es va retrassar una setmana perque els venedors del mercat ja tenien apunt el genero.
Així que demà no es serviran tapes al mercat.
El venendors afirmen que seguiran menejant-se per poder promocionar el mercat i afirmen que no feien cap mal, sino que donaven vida al poble.
En este punt estem, una nova polèmica on l'ajuntament no ha sabut reaccionar. Ha reaccionat mal i tard, no ha contentat ni al mercat ni als bars. Tots enfadats i tots decebuts per l'ajuntament que encara no ha solucionat del tot eixa polémica.

martes, 28 de febrero de 2012

L'AJUNTAMENT SEGUIX ESTUDIANT EL CONFLICTE DE LES TAPES DELS BARS I EL MERCAT. PER A QUAN UNA RESPOSTA?


Com està la polémica de les tapes del mercat de Tavernes i els comerços? Que no isca en premsa no vol dir que la polèmica s’haja acabat.
Ens comentaven per ahí que els propietaris dels bars estan que tallen claus. Afirmen que tenen a sanitat damunt i que han de vore com al mercat es servixen tapes. Segons comenten els comerços, sanitat diu que el mercat és municipal i que és una responsabilitat de l’ajuntament.
Els del mercat es defensen dient que la única cosa que fan és defendre el seu negoci i que es van organitzar per fer més atractiu i atraure clientela al mercat.
Mentre enmig està el govern que no diu res. Ja porten molts mesos a la grenya els bars amb el mercat i la cosa va a pitjor. A uns i a altres l’ajuntament no els dona cap conclusió i seguís estudiant el tema.
Com més s’allargue el conflicte pitjor. Ja fa mesos que el govern hauria d’haver triat si permet les tapes al mercat o si impedís que es servisquen en divendres per la vesprada.
Que decidirà l’ajuntament? Pel momento calla, estudia i seguix el conflicte.
Per cert, els bars han posat en marxa la ruta de les tapes en dijous i està funcionant. El Mercat seguís ofertant tapes en divendres.
I ara que diu l’ajuntament?

lunes, 27 de febrero de 2012

ALGUNS COL·LEGIS DE TAVERNES ES NEGUEN A PENJAR CARTELLS FETS PEL TRIPARTIT PER PORTAR ELEMENTS INDEPENDENTISTES

Una vegada més les accions del tripartit generen polèmica i aprofiten qualsevol acte per a fer apologia dels ideals nacionalistes i atacar a tota la resta.
El senior Sico Fons presentava divendres el seu últim llibre a la casa de la cultura. Este acte no va generar cap polèmica, pero si el cartell que el govern va repartir als col·legis.
Es va fer un poster amb la portada del llibre, en la qual es fa una apologia dels Països Catalans i s’ataquen, visualment, a tot allò que tinga que vore amb la nació espanyola.
Cadascú pot publicar el que desitge, pero ens extranyen els esforços fet pel tripartit per fer arribar als col·legis grans posters amb esta imatge. Que es pretén? Es vol anar minant amb símbols independentistes els postres col·legis?
És cert que sovint s’envie posters als col·legis, pero també és cert que altres vegades no es fan ni la meitat d’esforços per donar publicitat a esdeveniments.
Amb este acte, i aprofitant-se dell s’ha volgut dur a les aules símbols separatistes.
Alguns col·legis es negaren a penjar-los, la llàstima és que altres, on impera la política del Bloc i PSOE si que es penjaren.
Prou de polititzar les aules!. Prou d’utiltzar els recursos del poble per fer propaganda d’idees nacionalistas i separatistes!

LA CAVALCADA DEL NINOT. PREMIS I TRANSFONS POLÍTIC.

Hem viscut un cap de setmana faller molt intens.
Divendres es feia la nit de les albaes. Dissabte la cavalcada del ninot amb els següents premis:
Millor crítica local: Falla Cambro
Millor  carrossa: Falla Cambro
Millor comparsa infantil: Falla Cambro
Millor comparsa gran: Falla Portal
Millor tema: Falla Portal
Després va haver discomòvil al Passeig del País Valencià. La disco,óvil va estar organitzada per la Federació de Falles i va tindre el patrocini de Bar Chapa, Bar Heliopolis, Bar Els amics, Café París, Cafeteria Venus i Superpizza. Estos comerços es van fer càrrec de la festa, ja que l’ajuntament va dir que no tenia diners per pagar la discomóvil. Així que les falles, es van endur la festa al passeig perque els locals de la zona patrocinaren el fet que l’ajuntament no va voler promocionar.
La cavalcada va estar molt bonica, però tenim un transfons molt important. En la tribuna que hi havia al carrer major poguerem vore a les falleres majors, la cort d’honor, el jurat, a l’alcalde i a una regidora del Bloc. On estava la regidora de cultura? Una regidora de cultura no hauria de seguir la cavalcada? Era curiós vore en la tribuna a la gent del Bloc i la regidora del PSOE Carmen Canet per lliure mirant la cavalcada. Perque no se li va fer un lloc a Carmen en la Tribuna? I Karina? El govern ha de cumplir en la cavalcada. Per cert, entre el públic es podia vore algun que altre regidor del PP.
El diumenge va començar el dia a una despertà amb cassoles. Va haver passacarrer per arreplegar a les falleres majors i després es va fer la crida de les falles. En este acte, l’alcalde, Jordi Juan, va fer la presentació, però enlloc de donar-li el protagonisme a les falleres majors va tirar de micro i va començar a enaltir les falles. Les paraules sonaren buides, ja que un dia abans, el seu govern, havia negat l’ajuda a les falles en la discomóvil. Després d’un minuts de parlament, per fi les falleres majors pogueren convidar-nos a tots a viure les falles.
La mascletà va seguir a la crida.


viernes, 24 de febrero de 2012

PROTESTES, ALLÒ QUE ALTRES HAN CALLAT

Cadascú pot opinar com vullga, sempre que no falte a l'altre i manifestar-se sempre dins de la legalitat.
Per això ha arribat l'hora de parlar del incidents que han ocorregut a Valencia fa uns dies. Hem vist gent manifestant-se en contra de les retallades, hem vist càrregues policials, i comentaris d'uns i altres.
Nosaltres, des del Ventilador, ens hem quedat callats pero veiem que hi ha molta manipulació per ahí. Qui vullga vore la versió dels que acusen a la policia de radical ja pot vore altres blogs que parlotegen i volen però en una sola direcció d'opinió.
Algunes de les coses que no s'han dit en molts mitjans ara les direm ací:
-El dia dels incidents a Valencia, al col·legi Lluis Vives, el centre sobre el que ha girat tota la polèmica, sols faltaren poc més de 30 alumnes a classe, i quasi tots els mestres estaven al centre i no isqueren d'ell. Així que qui estava manifestant-se en realitat?
-S'afirma que la protesta començava per la falta de calefacció al Lluis Vives, i ara s'ha sabut que este centre tenia més de 80.000 euros al banc i per tant la calefacció no era un detonant de res. Aleshores qui va menejar açò?
-La policia va carregar, però que pocs mitjans han tret les imatges de la policia avisant a la gent perque deixara de tallar el carrer. Van donar molts avisos abans de carregar. Damunt no hi ha hagut cap hospitalitzat, els ferits foren lleus.
-La federació d'estudiants que més està menejant les mobilitzacions va perdre el 88% de la seua subvenció en els dos últims anys i ara se l'ha vist amb assessors del PSOE.
-El domini primavera valenciana l'han registrat afins al Bloc.
Que hi ha gent que està protestant és cert, però que també es vol manipular políticament la situació també és cert. Cadascú que opine com vullga, però les dades que ací hem dit en pocs llocs s'han pogut llegir per la manipulació que alguns estan fent. Qui vullga vore porraes, pancartes i demés pot vore-ho en altres blogs. Ací simplement hem dit allò que altres han callat. Ara que la gent es forme la seua opinió després de saber els dos costats.

jueves, 23 de febrero de 2012

CARITAS FA LA SEUA ASSAMBLEA

Caritas de Tavernes fa hui divendres 24 de febrer la seua assamblea anual. Serà al menjador del col·legi Patronat. En l'assamblea es comentaran els aspectes econòmics i d'acció que ha fet esta entitat.
Caritas ha preparat un calendari d'aportacions pels més necessitats i demana que, tot aquell que vullga, porte menjar a les parròquies. Han disposat el següent calendari d'aportacions:
Del 27 de febrer al 4 de març arròs.
Del 5 al 11 de marc oli.
Del 12 al 18 de març llet.
Del 19 al 25 de març llegums (fesols, cigrons, llentilles).
Del 26 de març al 1 d'abril pasta (macarrons, fideus...).
Del 2 al 8 d'abril sucre.
Els aliments seran per ajudar a l'economat de Caritas on s'atenen a quasi 300 famílies de Tavernes.
Caritas a més fa programes d'integració i classes de castellà i valencià per inmigrants.
Caritas ha fet una crida a la població amb el seu lema que diu "Viu senzillament per a que altres, senzillament, puguen viure".

L'AJUNTAMENT SE SUMA A LA XARXA CALAIX JOVE PERO NO PAGA LA DISCOMOVIL DE LES FALLES. DINERS PER A LO QUE ES VOL!

L'ajuntament de Tavernes s'ha sumat a la xarxa Calaix Jove de la Mancomunitat de la Safor. Es tracta d'una iniciativa on es fan circuits de rock, exposicions i demés. Participen diferents pobles de la comarca que d'esta manera volen fer activitats conjuntes.
Està molt bé esta iniciativa. Li costarà a l'any 500 euros a l'ajuntament, més o menys el preu que costaria la discomóvil que les falles faran al Passeig el dissabte per acabar la Cavalcada del Ninot.
La discomóvil la pagaran els locals de la zona perquè el Tripartit no ha volgut pagar la discomóvil argumentant que no hi havien diners i que la Federació de Falles ja té una subvenció.
Nosaltres posem el dit en la llaga, hi ha diners segon el criteri que es vullga aplicar. Sí que hi ha diners pel Calaix Jove però no per la disco de la Cavalcada del Ninot, on participa molta més gent que en totes les activitats del Calaix Jove que es fan a Tavernes. L'aportació al Calaix Jove és nova i costa molt similar a la discomóvil.
I si l'argument és que la Federació de Falles ja té una subvenció, nosaltres llancem unes preguntes a vore que vos pareix. L'ajuda de la Federació de Falles és justa si la comparem amb altres col·lectius (futbol, música,..? Vinga va a reflexionar!

martes, 21 de febrero de 2012

CAP DE SETMANA FALLER!

Este cap de setmana destacarà pels actes fallers que estan previstos i són els següents:
Divendres 24 de Febrer, NIT D'ALBAES. A les 22.30h eixiran de l'Ajuntament i aniran a les falles Cambro, Passeig, Via, Prado, Dula i Portal.
Dissabte 25 de Febrer, CAVALCADE DEL NINOT, amb premi per la millor comparsa gran, millor comparsa infantil, millor carrosa, originalitat i crítica local. L'acte serà encapçalat per les Falleres Majors de Tavernes i les seus respectives Corts d’honor.
La cavalcada començarà a les 17.00h des del pavelló esportiu fins al Passeig del País Valencia pasant per Passeig Lepanto fins al final del Passeig Colon, Carrer Vergeret, Carrer Major i Plaça Major. Al arribar al Passeig del País Valencià hi haura discomovil.
Diumenge 26 de Febrer, DESPERTÀ, a les 8.00h les sis comissions falleres de la Vall realitzaran una despertà des del Bar Madrid fins el Passeig del País Valencià, aquesta serà amb cassoles i perols.
A les 10.30h i des de l’ajuntament començarà la recollida de les Falleres Majors.
A les 12.30h, CRIDA, en la qual les Falleres Majors de Tavernes com a màximes representants del mon faller es dirigiran a tot el poble per comunicar-nos i convidar-nos a que gaudim de les millors festes del mon “Les Falles”, en acabar i com a novetat es diran part dels premis que otorga la FdF i que fins el moment ja se saben com es el cas dels campionats de futbet i truc, Lletra d’or, tarjetes Nadalenques, narrativa infantil.
A les 14.30h està prevista una MASCELTÀ.

lunes, 20 de febrero de 2012

ROBATORIS I VANDALISME! SI APAGUEM LA LLUM NO HO VOREM

Portem unes setmanes llegint en la premsa que estan produint-se actes de vandalisme per Tavernes i robatoris en el terme municipal.
5.000 euros de mal li feren a un motor on entraren la setmana passada, tallaren tot el cablejat, s'emportaren el gasoil, trencaren els mecanismes i tombaren el material d'arruixar.
Han furtat en diferents casetes de l'horta i els mateixos propietaris comentaven que semblava que els lladres havien estat hores i hores furtant sense que ningú els veiera
S'han trencat senyals a Tavernes, furtat bars, robat en la platja, s'han trenacat espill de cotxe i tot açò en major quantitat del que era, tristament, habitual.
Curiosament eixe increment del vandalisme i dels robatoris coincideix en l'apagó de llums fet pel Tripartit, a vore si allò que ens estaviem en llum ho paguem reparant danys dels delinqüents.
No s'ha anunciat cap pla per a fer front a eixe increment del vandalisme, a que esperem per anunciar mesures contra eixe increment dels danys sobre la via pública?

viernes, 17 de febrero de 2012

EL VENTILADOR: MÉS DE 100.000 ENTRADES

Estem de celebració perque esta setmana hem superat les 100.000 visites del nostre blog!
Començarem a finals de març de 2011 i en menys d'un any ja hem sumat 100.000 visites. Gràcies pel suport que ens doneu.

jueves, 16 de febrero de 2012

CARTA DE TROYANO. UNA EMPRESA AMB SERVICI DE VOCACIÓ A LA SOCIETAT.

Hem rebut esta carta:

TROYANO, UNA EMPRESA AMB VOCACIÓ DE SERVICI A LA SOCIETAT.
Fa uns dies, un determinat blog de la Valldigna va voler utilitzar el nom de l’empresa Troyano per a difamar-la i voler reforçar un argument que li va quedar totalment fals i ple de dates amb errors.
Des de Troyano sempre hem tingut una clara vocació de servici a la societat i així seguirem.
Afirmaven que havíem facturat 459.322 euros en cinc anys a l’Ajuntament de Tavernes. Eixes cifres no són reals. Este blog relatava una relació de facturacions de Troyano que no s’acosta a la realitat. Troyano ha facturat de 2007 i fins ara a l’Ajuntament de Tavernes 384.383 euros, dels quals quasi la meitat es corresponen als anys 2007 i 2008 per les tasques de consergeria de la base de camions de FCC que en 2006 va ser incendiada provocant milionàries pèrdues.
També hem de dir que la facturació de 2010 es va vore alterada per la fallida de l’empresa que gestionava el parking del Passeig. Troyano portava el dia a dia de l’entrada i eixida de vehicles i en deixar el servici l’empresa gestora Troyano va decidir seguir amb les seues tasques perquè seguira funcionant el parking. La facturació va ser assumida per l’ajuntament fins fa uns mesos. De no ser per Troyano ningú haguera sigut capaç de posar en marxa el parking al sant demà de l’abandonament de l’empresa gestora.
Per tan, la imatge que s’ha volgut donar no es certa. Troyano gestionava el Punt d’Encontre Jove amb milers de visites a l’any, col·laborava en el control dels camps en la campanya 2010-2011 amb un gran èxit, sols es denunciaren quatre robatoris de taronges en el temps que va estar eixe control.
Troyano disposava d’un auxiliar en la Casa de la Cultura amb un preu per baix de la meitat que costa una hora extra d’un tècnic de cultura.
Troyano va estar uns mesos cuidant les dependències del nous institut. Arribaren a frustar-se quatre intents de robatoris.
Els nostres servici sempre han tingut un preu molt ajustat i ens hem adaptat a la capacitat de pagament dels ajuntaments, que sempre es dilata més en el temps d’allò que hauria de ser. Hi ha servici que poden resultar molt més rentable externalitzar-los que gestionar-los directament. Hi ha reducció en costos i total disponibilitat de dies i horaris.
Troyano és l’única empresa de la Valldigna que pot afrontar amb garanties tots els servici que hi havia i altres de nous.
També s’ha volgut atacar a la ideología dels treballadors de Troyano. Nosaltres seleccionem a la gent per les seues capacitats, mai preguntem pel seu ideari polític.
Els auxiliars de Troyano sempre han tingut molt definida la seua funció. La nostra obligació era sempre avisar als cossos de seguretat. De fet sempre hem col·laborat amb ells amb total cordialitat. Sembla que este blog vulga posar mal entre Troyano i la policia i no és així, tenim una excel·lent relació i hem col·laborat moltes voltes. Els avisos de Troyano han impedit incendis, robatoris de combustible, robatoris en zones concretes, agressions en la via pública... sempre hem col·laborat amb els cossos de seguretat de forma professional.
Hores d’ara l’Ajuntament ha retallat servicis per la crisi i nosaltres entenem eixa situació. Sempre, manara qui manara, ens hem posat a disposició del client. De fet Troyano va cedir les contrasenyes i va ensenyar voluntàriament a l’operari de la brigada que anava a ocupar el seu servici.
Troyano va col·laborar fent l’inventari del Punt d’Encontre Jove quan va ser tancat.
Mai hem posat cap dificultat ni cap obstacle, al contrari, hem col·laborat tot i que tal vegada suposava haver de posar a gent (bona treballadors) en l’atur.
Confiem que venguen bons temps i quan tornen Troyano estarà novament al servici de qui el busque per oferir un gran treball.
Troyano és una empresa que sempre ha buscat la satisfacció del client, fóra qui fóra. Ens hem esforçat per a fer bé la faena.
La nostra activitat va més enllà de quatre comarques, per tant l’Ajuntament de Tavernes no representa ni el 10% de la nostra activitat general. Som una gran empresa que dia a dia lluita per fer front a esta crisi. Tenim 40 treballadors en plantilla i pensem que cal ajudar a les empreses i no buscar fer-les mal.


Troyano Servicis Generals sl, la Direcció.

EL CENTRE EXCURSIONISTA FA 40 ANYS

El Centre Excursionista de Tavernes celebra els 40 anys de a seua fundació. Els actes previstos són :

Dissabte 18 de febrer. A les 20 hores, en seu social inauguració Setmana Muntanyera i Cultural
  • Inauguració Exposició IV Concurs Social de Fotografia
  • Resolució del Jurat i lliurament dels premis
  • Vi d´honor
Diumenge 19 de febrer. A les 9.00 hores, Marxa Travessera Alzira-Tavernes
  • Com tots els anys anirem en autobús fins la Font del Garrofer, i des d´alli, ja per senda fins a Tavernes. Despres ens esperarà la xocolata a la Seu Social. Socis 5 €, simpatitzants 7 €. Aquest any com a novetat, en aplegar a la Sangonera ens anirém a la la font de la Granata i visitarem la cova dels "Maquis de la Granata".
Dijous 23 de febrer. A les 19:00, Observació Astronòmica
  • Lloc: Passeig de Lepanto
  • Horari: 19:00 fins les 22:00
  • Per Enric Marco, Astrònom de la Universitat de València i soci del Centre, i per membres de l'Agrupació Astronòmica de la Safor.
Disabte 25 de febrer. A les 19:30h, Assemblea Ordinària i Extraordinària de Socis a la seu social
  • 22:00h Sopar commemoratiu del XL Aniversari.- a la Seu Social.



martes, 14 de febrero de 2012

EL TRIPARTIT CALLA QUE LES MOTOS DE PROTECCIÓ CIVIL FOREN GESTIONADES PEL PP

Fotos, fotos i més fotos… això és el que més li agrada al govern de Tavernes. Este matí els veiem formats en la Plaça Major per anunciar la donació a Protecció Civil de dos ciclomotors i un quad.
En la foto de donació estaven els voluntaris de Protecció Civil, L’alcalde Jordi Juan, el regidor de Seguretat Ciutadana, Evarist Sansaloni i l’intendent cap de la Policia Local, Miguel Chofre.
Ens sembla genial que es done material a Protecció Civil per la seua tasca tan important, i perquè ha de tindre materials adequats per poder actuar en cas de necessitat. El nostre suport a Protecció Civil.
Allò que no ens sembla tan bé és que el Tripartit oculte part de la informació. En la nota que hem llegit a la web municipal no apareix en cap lloc el fet de que la gestió per obtindre eixos vehicles que ara s’han donat a Protecció Civil la va fer l’anterior govern.
Perque ocultar eixa informació? Tenen por que la gent vega que si estan fent coses és perque encara corresponen a les gestions de l’anterior govern?
Perque no es convida a ningú del PP, que eren els que havien fet les gestions d’estes motos, a l’acte de cessió dels vehicles?
Una vegada més trobem ocultació en el Tripartit, manipulació informativa en el gabinet de premsa i unes ganes immenses de fer-se fotos.
Per cert, a nosaltres no ens han enviat eixa foto :)

lunes, 13 de febrero de 2012

ELS USUARIS DEL PARKING PAGUEN IGUAL PER MENYS SERVICI. REALMENT EL TRIPARTIT VOL QUE EL PARKING SIGA RENTABLE?

Sopresos ens quedavem els usuaris del parking i indignats, més que un parking pareix una cova.Sols hi ha huit llums excesos en tota la planta, la majoria a les entrades i eixides, de manera que al on estacionen els cotxes fa por i tot de la fosca que hi ha.
Encara no hem parat de sentir al tripartit queixar-se de que el parking no deixa diners, perque funcionar sí que funciona, és molta la gent que ja utilitza el parquing habitualment, i més encara per a parades curtes, sino tens la multa al canto assegurada!.
Seria molt extrany que el parking fora rentable sino es cuida d’ell. En ple dia el parking estava a fosques amb l’excusa de retallar.
Així és molt difícil que facen rentar el parking, si entres i no et veus!.
Si et cau una cosa a terra estas aviat, no la trobaràs de la fosca que fa.
Si es vol fer rentable el parking hi haurà que preocupar-se per ell, donar una bona imatge, no que et faça por agafar el cotxe de dins.
Tavernes té un parking que abans no tenia. Dins hi ha més de cent cotxes aparcats. Si estigueren al carrer no hi hauria forma d’estacionar, ara falta que el govern deixe de ploriquejar i es pose a treballar.
Mentre el parking estiga a bosques es ben difícil que la gent es compre una plaça.
Per cert, en tot el cap de setmana no hi havia ningun operari en el parking, no vegerem a ningú i això que el buscarem. El parking està fosc i per les vesprades i en cap de setmana ningú cuida d’ell. Ens han llevat prestacions als propietaris de les places, paguem igual per menys servici. I així és complicat fer que el parking done diners. Realment es vol fer rentable o interessa fer que no siga rentable per culpar a uns i altres menys assumir les responsabilitats?

jueves, 9 de febrero de 2012

EL TRIPARTIT VOL O NO VOL EL PAI?

En la web municipal de Tavernes (www.tavernes.es) hem llegit esta nota: 

"Dimarts passat, 7 de febrer, la regidora d’Urbanisme, Mª Carmen Canet, va mantindre una reunió amb els representants de l’Associació La Vall del Mar, José Luis Gascón i Josep Enguix, juntament amb personal tècnic de l’Ajuntament, en la qual es va comentar el Decret Llei 2/2011, de 4 de novembre, del Consell, de Mesures Urgents d’Impuls a la Implantació d’Actuacions Territorials Estratègiques.
La regidora va manifestar que, dins de la seua responsabilitat al front de l’àrea d’Urbanisme, donarà suport a qualsevol iniciativa que contribuïsca a la dinamització de l’activitat econòmica i de creació d’ocupació a Tavernes, a través dels processos de planificació i gestió urbanística prevists en eixa norma.
Els representants de l’associació van manifestar, per la seua part, que donaran suport a l’acció de l’Ajuntament, col•laborant en la recerca d’inversors que puguen estar interessats a implantar les seues activitats en la ciutat, sempre que els projectes redunden en una millora de l’activitat dels sectors econòmics de Tavernes".

Això vol dir que és un SI al PAI o és un NO amb la boca xicoteta? Es vol el PAI o no es VOL? per molta nota de premsa nosaltres no sabem com entendre estes declaracions

miércoles, 8 de febrero de 2012

QUE PASSA AMB SETE SOIS? PERQUE NO S'HA COMENTAT UN VIATGE INSTITUCIONAL?

El Tripartit s'atrevix a deixar mig a fosques el poliesportiu i el pavelló pero no toca el festival Sete Sois Sete Luas.
No s'ha dit res del viatge que han fet a l'estranger diferents membres del Tripartit. Perque eixe ocultusme? perque se'n van de viatge fora i no es diu res oficialment? Hem vist a la web municipal de notícies la participació a Fitur, pero no veiem res del viatge de l'alcalde i més gent del govern.
Quanta gent ha anat, quants dies, que ha costat, per quin motiu? Son incògnites que oficialment han estat silenciades.
Sabem que han estat diferents membres del govern molts dies fora, ho sabem perque algú ho ha contat, pero el Tripartit ja no ha donat mes detalls.
Massa ocultisme, Hi ha por de dir que han estat de viatge a costa de tots? Estaria bo que ens deixaren mig a fosques i si que hi hagueren diners per anar de viatge.
Tot i que ara hi ha gabinet de premsa, d'este tema no s'ha volgut informar, el motiu pensem que es per eviar que la gent veja que alguns del govern han estat de viatge, i en plena crisi! Pero no estaven les arques municipals a cero ?


Per que el Tripartit no retalla en un festival que

martes, 7 de febrero de 2012

CARTA D'UN PARE SOBRE LES PROTESTES EDUCATIVES

Ens ha arribat esta carta, la firma MJ, ens ha demanat que la publiquem perque en altres llocs no l'han atés. Pensem que no és ofensiva, que pot obrir un debat i del Ventilador estem disposat a publicar qualsevol manifest o opinió que puga enriquir este debat, siga de l'opinió que siga.
Esta és la reproducció de la carta:
Carta de un padre
Me parece poco adecuada la actitud de ciertos profesores que se manifiestan claramente contrarios a los recortes (o ajustes, como quieran llamarle) que ha comunicado la Conselleria de Educación.
Quiero decir que cada cual es libre de manifestarse, siempre que sea en la forma y los medios adecuados. Por eso mismo, por esa adecuación un profesor debe ser más escrupuloso a la hora de manifestarse.
Como padre no puedo evitar pensar que se está utilizando a mi hijo/a y sus compañeros como arma arrojadiza contra el gobierno. Es una sensación que compartimos buena parte de los padres que comentamos este tema.
Entendemos que el colectivo de profesores (o algunos) quieran protestar, pero que elijan otras formas.
Vemos a profesores, claramente definidos políticamente, rasgarse las vestiduras en público ante los recortes. Hasta ahora, ese mismo profesor estaba pasivo cuando hace un año se superó la barrera de los cinco millones de parados. Nadie dijo nada, todos callaban mientras que la mitad de sus alumnos veía como uno de sus padres se quedaba sin trabajo.
Cada cual que proteste, pero que primero haga un examen de conciencia. Todos estamos pagando la crisis y nadie la hemos generado. Que no se excusen con los políticos ni con la corrupción. Hay que ir más allá, políticos buenos y malos los hay en todas partes. Debemos exigirles que sean ejemplo de austeridad, pero no podemos consentir que un profesor utilice a sus alumnos.
El consumo ha bajado, se recauda menos, hay más morosidad, los bancos aprietan y yo mismo he tenido, en más de una ocasión, que contar las monedas de mi monedero para ver si podía comprarle una revista a mi hijo/a. ¿Cuántos profesores se han visto en esa situación? Hoy en día tener trabajo es una suerte, tener vacaciones un privilegio y ganar más de mil euros una lotería. Hay gente sin trabajo, subsistiendo y un profesor se atreve a protestar porque le quitan el sexenio o no le pagarán las vacaciones a un interino que está haciendo sustituciones. Son medidas lógicas en el sector privado ¿Por qué no en el público? Hay una crisis como nunca y ustedes, los que protestan usando a los chicos, no se dan cuenta. ¿Con que cara mirarán a los alumnos que sus padres no tienen casi ingresos?¿Le pedirán solidaridad a ellos?
Se dice que quieren vestir de negro a los alumnos de un colegio en carnaval, que no quieren hacer las olimpiadas de Tavernes, no quieren hacer el viaje de fin de curso que es la ilusión de los escolares…
Miren las protestas que hacen, no todo esto está bien. Les recuerdo que cuando yo estudié éramos 40 en un aula, había muchos menos recursos (con un mapa pasaba todo el colegio) y hoy hay ordenadores, laboratorios, pizarras táctiles (que no sé muy bien lo que es). Por favor, sean cometidos en sus protestas y canalícenlas de otra forma y con otros medios.
Sé que hay grandes profesionales en el sector, corrijan estos modos de protesta. Pidan que les amparen, que les den autoridad, pero exíjanse responsabilidad, vocación y que se valore a quien es buen docente y quien no lo es. A los buenos profesores les pido que no dejen que sus colegas sigan ofreciendo la mala imagen que está dando a la sociedad. Están equivocando el camino y con gestos así están devaluando la imagen social que se tiene del profesor.
Protesten, reivindiquen, pero no usen a los alumnos.
MJ.

L'ALCALDE ES MOSTRA INCAPAÇ DE DEMANAR ORDRE A PART DE LA GENT DEL BLOC QUE VA CRIDAR EN UN PLE MUNICIPAL

L'alcalde Jordi Juan consenteix que en el ple municipal se li falte el respecte al grup del Partit Popular. Jordi Juan, en un gest d'escassa personalitat, va consentir que part del públic cridara, fera veus i remugara mentre parlava el portaveu del PP.
El mateix portaveu, Manolo Vidal, va haver d'adreçar-se a l'alcalde per demanar-li explicacions de perque no havia posat ordre i consentia eixe comportament impropi d'un ple.
Jordi Juan va contestar “no s'ha produit cap altercat”.
Resulta molt trist que un alcalde no faça valdre's en un ple per frenar la falta d'educació de part del públic, que curiosament, eren manifestats simpatitzants del seu propi partit, el Bloc. Es que no s'atrevix a fer callar als que els seguixen a tots els llocs com si foren assessors?
És molt greu que en un ple es falte el respecte a un portaveu, se'l talle i més encara per part de gent clarament definida en un partit nacionalista i que inclòs és parella de gent que ocupa el càrrec de regidora.
Fins esta legislatura s'havia mantés la compostura en els plenaris de Tavernes, però amb l'arribada del Tripartit es costum ja que en cada plenari el sequit que seguix el bloc faça palmes, cride, interrompusca a l'oposició i mostre molt males formes.
L'alcalde hauria de tirar mà de la seua personalitat per parar els peus als seus partidistes, ja que la gent que estava al ple i donava suport al PP es va mostrar molt correcta en tot moment.
No te mes raó qui més crida.

lunes, 6 de febrero de 2012

LA VIA FERRATA LES MARUJES ESTÀ ENTRE LES MILLORS D'ESPANYA

L'editorial Alpina ha publicat una guia de vies ferrades on es troben les 50 millors de la península Ibèrica i Canàries.
Esta selecció l’han fet Pep Mayolas i Miquel Soro després d’haver completat més de 300 itineraris per tota Espanya.
La guia proporciona tota la informació possible sobre la via, com per exemple que Les Marujes és una curiosa ferrada formada per tres seccions ben diferenciades que s'enllacen amb trams a peu. Destaca un sector amb un mur de 60 metres.
La Via Ferrada Les Marujes es troba en la Penya Roja, a la muntanya de Les Creus, i fou equipada pel Centre Excursionista de la Valldigna.  El llibre de visites d’esta via té més de 3.000 signatures.

ELS QUE ENS ESTALVÍEM DE LLUM SE'N VA EN PAGAR GAMBERRADES

Este cap de setmana ha sigut el segon que Tavernes ha patit més bruscament la nova política del Tripartit d’apagar la meitat de les faroles.
I este ha sigut també el segon cap de setmana en el que hem viscut una série d’actes vandàlics que han generat gran perdues.
L’últim cap de setmana de gener, en la premsa trobavem que s’havien trencat desenes d’espills retrovisors i s’havien patejat les bústies d’una finca de la zona del Prado de les Tomaques.
Ara el passat cap de setmana hem tornat a patir actes vandàlics que generaran perdues que hauran de ser pagades pel poble. Els “gamberros”, emparats en bona part per la foscor que hi ha en places i passejos, han trencat diferentes senyals del poble. La zona del Passeig Colon, carretera, Dula i Centre Urbà ha sigut on els vàndals han trencat els senyals. Inclòs s’ha trencat el mobiliari d’un establiment situat prop de la Plaça d’Espanya.
La foscor fa que estos “descervellats” es troben més segurs per a fer les seues malifetes. Una vegada més, el que es vol estalviar en llum està costant-li al poble reparant actes vandàlics. I mentre els veïns de bona llei anem a palp.
Senyors del Tripartit, o posen més policies o encenguen més faroles.

miércoles, 1 de febrero de 2012

SEGONS EL TRIPARTIT ENS ESTALVIAREM 100.000 E DE LLUM A L'ANY, ON ESTÀ LA TRAMPA?

Ens ha sorprés el Tripartit en una notícia a Las Provincias on afirmava que van a estalviar-se a l'any 100.000 euros de llum.
Esta iniciativa ha generat alguns dubtes. A simple vista sembla una xifra dita de bot i braç amb no massa fonaments. El tripartit no ha explicat amb claretat quines zones van a apagar-se, durant quan de temps i per quin motiu.
Sí que es parla de reduir el consum un 20% en els edificis municipals i un 50% en les instal·lacions esportives. Sabeu com es reduix el consum? apagant la mitat de llums del poliesportiu. També es deixa fosc el centre del Passeig Colon i diverses zones on este cap de setmana ja s'han produit actes vandàlics.
El tripartit va apagar els llums selectivament als Sequers, passeig Colon, passeig Lepanto i diferents places.
Eixe "apagó" haurà estalviat algun euret, però ha generat moltes molèsties. En molts punts es fa dicílil vore amb claretat i a més, precisament al passeig Colon i Prado Comarcal este cap de setmana es feren diferents actes de gamberrisme. Entre la poca llum i la poca vigilància, alguns brofecs van trencar desenes d'espills de cotxes i inclòs equipament d'edificis privats. La fosca és la millor aliada pels "gamberros"
Senyor alcalde, si ens lleva llum pose mes policia, en un sols cap de setmana al veïnat li ha cosat més arreglar-se el cotxe o la finca que tot el que vosté ha estalviat en tot un mes.

ACTIVITATS DE FEBRER DEL CENTRE EXCURSIONISTA

El Centre Excursionista ha preparat estes activitats per a febrer: