miércoles, 3 de octubre de 2012

ESTE ESTIU EL RIU NO S'HA NETEJAT

Ens hem salvat de la primera de les pluges de la tardor. El vent, més que la pluja, va fer molt de mal i els poc més de cent litres que caigueren desaiguaren be pel riu Vaca que estava sec.
Però este estiu no s'ha fet cap neteja del riu per part de l'ajuntament. Una temeritat, perque d'un any per a altre sempre hi ha canyes seques, i demés. La prova está en els quilos i quilos de deixalles que el grup Muntanya ha llevat del riu durant el mes de setembre.
Per part de l'ajuntament no s'ha netejat este estiu el riu, i com diem, sempre fa falta fer un repàs perque les canyes, d'un any per a altre, es trenquen, es sequen i poden fer tapó.
Que costava dedicar un matí a llevar canyes i fer una acció preventiva? Esperem que en el que resta de tardor no ploga molt més perque si s'acumularen canyes podria desbordar-se el riu.
Mentre arriba la canalització del riu, si es que arriba, cal estar atent i fer mesures preventives tots els anys. Uns anys farà falta fer-les més intenses i altres més lleugeres, però el ben cert és que enguany el riu no s'ha netejat i canyes se'n veuen i moltes pels marges.

16 comentarios:

  1. No s'ha netejat??:

    http://eldiaridetavernes.blogspot.com.es/2012/09/la-segona-jornada-de-neteja-del-riu.html

    http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/09/finalitza-amb-exit-la-ii-edicio-de-la.html

    Demanar-vos rigor seria demanar-vos massa?

    ResponderEliminar
  2. Per favor, no siga cínic, estem parlant de que no s'han netejat les canyes del riu. La neteja del fem, l'ha fet el Grup Muntanya, però tots els anys s'han netejat les canyes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Venint de vosaltres, em prendré això de "no siga cínic" com un compliment.

      Eliminar
    2. Per tercera vegada (i definitiva?): venint de qui ve això de "no siga cínic", m'ho prendré com un compliment. Gràcies.

      Eliminar
  3. Tots els anys s'han netejat les canyes? "Preguntador" vos demana rigor informativa i li contesteu això? Tu treballes a Canal 9 o algo?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Caldra demanar responsabilitats a la Confederacio hidrogràfica del xuquer i Generalitat Valenciana, tots dos del PP si passa alguna cosa, Son competencia i responsabilitat seua, encara que juntar responsabilitat i PP es demanar molt.
      http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2012/06/01/chj-governacio-pactan-limpieza-barrancos/909698.html

      Eliminar
  4. En honor a la veritat4 de octubre de 2012, 6:38

    Les canyes l'únic que les netejava QUASI TOTS ELS ANYS era Langa, i perquè com estava tan prop la inundació del 1996 la Confederació li deixava fer, perqueè la mateixa Confederació no havia complit les promeses de canalitzar entre el Tol·lo i l'autopista.
    Després ja quasi mai s'ha netejat. O es que no se'n recordeu de les inundacions del Vadell i del Tol.lo i de l'any 2007, amb muntons i muntons de canyes en el pont.
    Precisament el regidor que demanava neteja s'ha caracteritzat per no netejar massa.
    Ara, en honor a la veritat, també s'ha de dir que Confederació no ajuda massa en permissos i mitjans, ni facilita les coses.

    ResponderEliminar
  5. Lo que es clar es que la neteja que es va fer era suficient, doncs sobre haver plogut lo que ha plogut, no s'ha inundat el casc urbà .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Senyor Estruch, ploure va ploure pero sols va ser un ratet. Si arriba a estar dos dies plovent, com pot passar, estic segura que el riu haguera tret les canyes i moltes coses mes.

      Eliminar
    2. Estruch com sempre no saps el que dius. No sa fet cap neteja en el riu que facilite al aigua correr millor i mes ràpid quan plou. No s´han tallat canyes, brosses de tot tipus que invadeixen tot el llit del riu. Al no llevar tot això si plou una cantitat prou be, com mos te acostumbrats desgraciadament, el riu no pot endur-se tota l´aigua perque esta taponat.
      La neteja feta per el Grup de Muntanya la Valldigna, molt be, els felicite, pero era per llevar trastos, bruticia diversa, etc. pero no per llevar les canyes, brosses i demés.
      Fa falta fer eixe tipus de neteja, pero les canyes i brosses també, per previndre les riuades aixó ultim es el que fa falta.

      Eliminar
    3. No em refería a eixa neteja, so llest que es veu que sí saps del que parles, em referisc a la que es va fer en el seu moment, de canyes i demés .

      I al primer, si el que va ploure el pareix poc ...

      Eliminar
    4. Estruch tu eres mes llest que jo pero no saps del que parles, torne a dir-ho. NO SA FET CAP NETEJA DE CANYES I BROSSES. CAP. Documentat abans de parlar.

      Eliminar
  6. Ja estem amb els documentats.... Doncs si no s'ha fet cap de neteja, de que es queixeu : la brosa i les canyes se´n van ells asoles.. serà un miracle del tripartit ?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. És comprensible que a un indocumentat li molesten els documents.

      Eliminar
    2. Fa temps que no he vist una frase que en tan poques paraules diga tanta veritat.

      Un 10 per a vosté.

      Eliminar
  7. I un altre 10 per a vosaltres, documentats ilustrats...ai!, que fariem els pobres desgavellats sense les vostres ments ilustrades, que ens iluminen el camí...

    ResponderEliminar