jueves, 29 de septiembre de 2011

ENS HEM SALVAT PERQUE HAN SIGUT 40 LITRES PER METRE QUADRAT I NO 140 LITRES

Hem tingut les primeres pluges de setembre, i ens hem salvat perquè han plogut 40 litres i prou. 40 litres no són suficients per a inundar Tavernes, però si que han servit per deixar al descobert les deficiències del nou ajuntament.
Amb 40 litres s'ha inundat la platja perquè les obres del colector de l'Avinguda la Marina encara estan en bajoqueta, però el més greu ha sigut el que ha passat al riu Vaca. En la zona del Tolo, a pocs metres del pas del riu pel poble, s'han acumulat més de 300 metres de canyes. Segons hem pogut saber, són canyes de la neteja que s'ha fet este estiu del riu. El govern del Tripartit va netejar el riu, com fins ara s'havia fet, però amb una diferència. Si altres anys es trituraven les canyes enguany no s'ha fet i s'han deixat les canyes sanceres al riu, ha plogut i totes han quedat acumulades al Tolo. Menys mal que no ha plogut molt i les canyes no han arribat a taponar un pont, sino no sabem que haguera pogut passar. El PP culpa directament d'este fet al Tripartit i el considera un irresponsable.
Ahir de vesprada, l'ajuntament s'afanyava a llevar les canyes acumulades després de la indignació mostrada per alguns llauradors i per la gent que es sorprenia quan veia tanta canya junta dins del riu. L'empastrà ja estava feta.
Ens hem salvat de miracle, un 10 a la pluja caiguda, que falta feia, i un 0 al govern per no haver sabut netejar el riu com tocava llevant les canyes tallades. En la imatge es veuen les canyes acumulades en la corva que fa el riu al Tolo. A més, tot i que hi havia alerta taronja ni s'ha tret el cotxe per avisar al veinat. Ai mare, de la que ens hem salvat.

9 comentarios:

  1. En adelante, y con el fin de que mi mala praxis en el uso escrito de nuestra querida lengua valenciana no sea motivo de burla ni distanciamiento,y de dispersión sobre el tema de fondo, hasta que acabe los estudios de ésta, escribiré en castellano.
    Pasando a lo que nos ocupa, recomendaría a los señores del gobierno pidan consejo y se dejen aconsejar por los últimos concejales de agricultura, señores Palomares, Enguix y Pelagallos, los cuales por desgracia y en sus mandatos han sufrido este mismo tema.

    ResponderEliminar
  2. Potser la pluja ha deixat al descobert deficiències del nou ajuntament, en un moment que encara estan en pilota picada les deficiències del govern anterior.

    Per cert 300 metres de canyes acumulades vol dir una canya rere altra fins sumar 300 metres.

    Sí, ja se el que vols dir mirant les fotos però cal expresar-se sense assessinar la lléngua. Cal dir Tol·lo i no Tolo (Tolón, Tolón...Tolón, Tolón)

    Matricula't a l'EPA Ventilador!

    ResponderEliminar
  3. Jo gràcies a l'Ajuntament del PP que no va avisar d'unes pluges (alertades per Protecció Civil de València) vaig perdre el cotxe!!!

    ResponderEliminar
  4. Una nova mentira del ventilador. S'ha fet dos neteges del riu i les canyes i demes es van triturar i carregar en camions.
    Les canyes de la foto són les arrastrades pel riu des de Simat i Benifairó i això el PP i Mario Enguix ho sap i a ell li ha passat mes d'una vegada, de tindre el riu net i omplir-se canyes "des de dalt" com ell deia..

    O no se'n recordeu de l'última? Si aquella de la nit i que es va inundar el final del Passeig Colon.
    Com ara, tot ple de canyes que venien de Simat i Benifairo i el PP de Tavernes es va queixar, potser perque governava el Bloc i el PSOE. A vore si ara se li queixa també a Marcelí.

    ResponderEliminar
  5. sóc el de la màquina tallaora30 de septiembre de 2011, 12:58

    Vos dic dos veritats:
    -Se sabia que es tallaven canyes i que es trituraven unes sí i altres no, ara totes les no trirurades estan en el tolo (no es pot negar perquè les canyes estan ahí com estan les fotos com a prova). Eixes canyes estaven tallades i deixades en el llit del riu.
    -El tripartit s'ha trobat les canyes per sorpresa. A les 16:30h no hi havia ningú traguent les canyes i quan la gent ho ha escamat han anat corrent a llevar les canyes i no sabien on deixar-les, al final les han deixat a Marjaletes per a fotre el veïnat d'eixa zona improvisant a la del tripartit.

    ResponderEliminar
  6. Si tu eres el de la maquina tallaora jo soc Rita la alcaldesa de Valencia.
    Ni eres qui dius ser ni treballes a l'empresa. Treballe amb l'empresa que ha fet la neteja i les canyes que hi ha no son de Tavernes. Les ha dutes el riu del terme de Simat i Benifairó. Esta estiu les varem eliminar.

    ResponderEliminar
  7. Totalment dacord amb el comentari de les 12:58.
    Les canyes estan ahi i no es discutible.
    Ara vorem com ix de esta el bloc.Calcule que tame dira que es culpa del pp
    Esta molt clar que la feina esta feta pero a miges.
    O serà que a la regidoria que li correspon no sap be el que te fer?

    ResponderEliminar
  8. Que se diga que las cañas que había en la zona del río a la altura del Tol.lo provenían de Simat y de Benifairó es un insulto a la inteligancia de las personas normales, pues cualquiera que se hubiera asomado ese día al río vería que el agua no corría con la cantidad ni la fuerza suficiente para arrastrar tal cantidad de cañas. Ademas en el Azut el agua no llegó a alcanzar el nivel necesario para superar el paso del río, lo faltó mas de metro y medio.
    Estos comentarios son adecuados en otro foro con nombre de ave prensora, donde los fanáticos del Bloc pueden dar por buenos argumentos tan peregrinos como ese, pero en este blog donde participan muchas personas sin ese fanatismo y con el suficiente sentido común para comprender el razonamiento aquí expuesto produce por un lado hilaridad por la simpleza del mismo y por otro tristeza al ver que hay gente que lo da como bueno sin reflexionar.
    Con estas actuaciones y excusas ¿donde iremos a parar?

    ResponderEliminar
  9. Enrique Estruch i Ferrando3 de octubre de 2011, 1:03

    Propose ferle la prova del ADN a les canyes, a vore si aixina eixim de ductes....ja está bé, home,de pegarli voltes i a treballar pa que no torne a sucedir.

    ResponderEliminar